Trainingen

Triatlon is zwemmen, fietsen en lopen. En dus trainen we best consequent en frequent op die drie disciplines.

Zwemmen

Met een verbetering van je zwemtechniek kom je sneller en frisser uit het water. Je houdt meer energie over voor de twee andere disciplines en leert beter omgaan met het gewoel van de zwemstart. Onze zwemtrainers zorgen ervoor dat elke atleet stappen voorwaarts zet op zijn of haar niveau. Met hen boek je progressie in je zwemconditie en je zwemtechniek.

Van oktober tot mei zwemmen we indoor te Zomergem. In de zomermaanden trainen we op woensdagavond in de Blaarmeersen onder toezicht van een eigen redder.

Fietsen

Fietsen is de discipline bij uitstek om je algemene basisconditie op te bouwen. Lange duurtrainingen verbeteren je aerobe conditie en stimuleren je cardiovasculair systeem. Met intervaltrainingen verleg je jouw grenzen qua belasting. Zo bouw je jouw conditie op en zoek je naar jouw eigen lactaat steady state: aan welke intensiteit kan jij uren fietsen, zonder dat je volledig in de verzuring gaat?

Op zondagochtend vertrekken we aan de Topsporthal te Gent of aan de Bierstalbrug te Lievegem voor een fietstraining.

Voor de liefhebbers: veel 3Kanters rijden regelmatig MTB-toertochen of cyclo’s.

Lopen

Dan kom je van de fiets en moet je plots beginnen lopen, een moeilijke overgang. Of niet? Op de looptrainingen leer je hoe je met behulp van een betere techniek zo efficiënt mogelijk loopt. Trainer Kim geeft gevarieerde trainingen waarbij telkens op minstens één van volgende aspecten gefocust wordt: flexibiliteit, techniek, core stability, uithouding of snelheid.

De looptrainingen gaan door in de omgeving Watersportbaan-Blaarmeersen op dinsdag vanaf 19u tot 20u30. We spreken af aan de ingang van Topsporthal te Gent.


Externe trainingspartner CoreCoach (niet inbegrepen in het lidmaatschap)

Triatleten trainen veel en frequent en daarbij worden de gewrichten en de rug vaak belast. Een core stability training bestaat voornamelijk uit oefeningen om je ‘core’ spieren te verstevigen, waardoor de kans op lage rugpijn en andere blessures vermindert, functionele spierkracht toeneemt en lichaamsbewustzijn kan verhogen. Daardoor ga je efficiënter bewegen in de drie disciplines! 3kant-triatleten kunnen aan een voordeliger tarief (20% korting) deelnemen aan de lessen van CoreCoach, onze partner. Improve the way you move !

Voor meer info : www.core-coach.be of klop aan bij CoreCoach en 3-kant’er Koen Van der Jeugt.