header image 1 header image 2 header image 3 header image 4 header image 5 header image 6 header image 7 header image 8 header image 9 header image 10

Memorial Benny Vansteelant : Belgisch kamioenschap ¼ duatlon (9-40-4,5 ) Torhout

 

Ja … beter later dan nooit zeggen ze  en ik had me dan toch nog ingeschreven voor een deelname aan de eerste  cyclo-duatlon voor mij dit seizoen  en tevens de laatste organiserende dit jaar .

En dan nog het Belgisch kampioenschap dus zoals te verwachten een sterke bezetting in alle leeftijdscategorieën .

Gelukkig toch nog een bekende vriend aan de start nl. Yves Gazulla  die ik buiten verwachting regelmatig in mijn vizier had die namiddag .  Ja , een podiumplaats bij de 50-ers plus zit er niet meer in , daar die jonge garde van mijn leeftijdscategorie nu wat in aantal zijn bijgekomen  en een verschil van 5 jaar voel je toch wel zunne J . Maar toch had ik mij voorgenomen om er het beste van te maken . Na het eerste  vlotte loopgedeelte ( 35.05)  had ik spijtig genoeg  een iets te lange wisseltijd nodig en zoals het spreekwoord zegt :  de vogels  waren  al gaan vliegen met o.a. ook Yves .Gelukkig na 1 km. kwam er een jonge 40-er nl. Frederik Vandendriessche  mij vergezellen . Ik voelde al direct dat die een klasse sterker was dan ik . Dus maar eens HARD op mijn tanden bijten was ’t voornaamste . Ik kon zelfs de eerste 2 km.’s  niet overnemen maar gelukkig daarna wat op positieven gekomen en loon naar werk zeggen ze dus na 1 ronde hadden we de 10-delige groep van Yves ingehaald met ons getweeën. Met nog 3 rondes te gaan mij toch nog wat eerst gespaard maar  gelukkig daarna toch nog een deel van het werk gedaan voorop …. zolang dat ik mij tussen die wat jongere garde kan laten zien ben ik al ferm content tegenwoordig J . Met als resultaat dat we   geëindigd zijn met een grotere  groep van een 18 man met een schoon gemiddelde van 39 .  Terug er wat iets te lang over gedaan in de wisselzone maar toch nog wel een mooie tijd gelopen voor mijn laatste km ‘s (19.39) . Met mijn zesde plaats in de reeks  50 - plusser dik tevreden  maar achteraf gezien in de uitslag zat er toch misschien een klein waterkansje in  om een podiumplaats te bezetten had ik iets vlugger gewisseld.  Ik ben toch nog 38-ste geëindigd op een totaal van 85 maar ‘t belangrijkste is dat we er plezier aan beleefd hadden zonder kleerscheuren  en terug de bevestiging dat we er  100 % voor klaar staan om de winterduatlons  aan te vatten  als alles meezit tenminste . De eerste is op zondag,22 oktober  , een niet te onderschatten maar een  persoonlijke geliefkoosde nl . : “ De Reuzen Van Wetteren  “   . Onzen Yves is ook terug van de partij en gelukkig  zijn er ook nog andere clubgenoten die van deze wedstrijd eens zullen proeven .

 Alleszins al veel succes en tot dan en voor de andere clubgenoten tot in Lembeke  voor de sprint –duatlon en dat is een heel andere koek hé J J !

Antoon.