header image 1 header image 2 header image 3 header image 4 header image 5 header image 6 header image 7 header image 8 header image 9 header image 10

Reuzen van Wetteren 9-40-6 km

 

Vertrokken rond 08u30 van thuis met motregen maar de buienradar had toch iets droger weer voorspeld later op de dag dus al wat optimistischer wat dat betreft .

Ik had dus nog wat tijd om de fietsronde van 10 km. eens op ’t gemakske te inspecteren want  we mochten ons  aan een iets wat zwaarder parkoers verwachten dan de weken voordien met de  laatste regendagen .Maar gelukkig al bij al viel het toch redelijk mee uitgezonderd de moeraszone van het bos in Wichelen → er is daar een gesloten windzone van een +- 200 m. die zelfs ook het daglicht niet ziet dus volle gasse daar ….

Gestart met zo’n 120 tal deelnemers  rond 11u10 met clubgenoot Pieter Sacré  als zijn  eerste deelname  in het kleine duatlon – wereldje . Ook Yves Gazulles was terug van de partij .

Ik had bewust mijn energie wat gespaard bij het eerste lopen want het fietsparkoers  was één en al doseren want wou geen  plotse  terugval  ondervinden tijdens die 40 km. maar alles hangt af tegenwoordig  van  een goede of slechte dag op onze leeftijd JJ . Dit was mij 100% gelukt daar ik maar een 3 –tal plaatsen verloren had bij het eindigen van de fietsproef .  Ik had direct een zeer goed gevoel bij het starten van het lopen en kon toch nog een plaats of  10 inhalen dus enorm tevreden dat ik al mijn pijlen nog niet verschoten had  en nog wat reserve had toen . 

Terug DIK tevreden als eerste  50-er ( 27-ste op 105 )  en  blik ik terug op een zeer mooie organisatie met per jaar een stijgende groei van het aantal deelnemers .  Achteraf zelfs gehoord van Pieter Bracke dat de club zelfs de vraag gekregen had om  het wereldkampioenschap  in die afstand te willen organiseren . Maar dit is een ander paar mouwen qua organisatie en verplichtingen dus  verstandelijk gezien houden  ze dit achterwege als kleinere club . 

Ook een dikke proficiat aan Pieter met zijn top 5 – plaats en zeker met zijn eerste kennismaking en wat mij betreft mag hij zo voortdoen  … opvolging verzekerd JJ !  Ook Yves kan terugblikken op een mooie einduitslag (13 –de ) . Ook was er een deelname van het opkomend talent Pieter  De Wulf die spijtig genoeg de wedstrijd moest staken wegens fietspanne de eerste ronde  .  Hij was alleszins kandidaat voor een podiumplaats dus hopelijk afspraak voor volgend jaar .

Nu zaterdag starten we  in Lembeke voor de “Formule 1 – duatlon “ want het parkoers ligt erbij als een autostrade dus laat ze maar gasse geven die jonge garde !!!

Tot dan ,

Antoon.