Antoon en Lieven finishen Hel van Kasterlee

In december finishten Lieven Desomviele en Antoon Bruggeman in de Hel van Kasterlee. Antoon beschrijft voor jullie hoe hij de modderwedstrijd ervoer.

Ik heb het sportjaar gelukkig mooi kunnen afsluiten met een persoonlijke overwinning afgelopen zondag in De Hel van Kasterlee. Samen gestart met clubgenoot Bart Van Impe en Lieven Desomviele omstreeks 8u in een wit tapijtje van een 2 tal cm rond de 2° C. Mijn grootste zorg was de verdere weersverwachting : regen of een zachte dooi …. maar tevergeefs : geen zon en koud .

Wat me direct opviel was dat de organisatie al enkele loopbanen getrokken hadden met hun 4×4 op het loopparcours dus dat was al een grote opsteker voor iedereen .

Ik liep een zeer goede eerste ronde van 65 minuten op de 15 km. Lieven had ik nog niet bespeurd in de kleedkamer maar ik wist wel beter dat ik hem sowieso nog ging horen en zien. En ja, na de eerste ronde fietsen een klopke op de rug en weg was hij! Het parcours werd alsmaar meer en meer slijkerig en van een echte dooi kon men niet spreken dat ziet men aan de vele opgaves die te wijten waren aan onderkoeling en ook breuken aan de fiets .

Zelfs ook mijn achterremmen waren al halfweg (50 km) tot op het bot afgesleten maar gelukkig de man niet 👍.

Toen ik Bart in mijn voorlaatste ronde passeerde en hem nog veel extra moed toewenste had ik toch de indruk dat hij vol met twijfels zat om te kunnen eindigen en ja , spijtig genoeg was het voor hem niet weggelegd die dag. Volgende keer beter Bart!

De laatste ronde op een beetje souplesse gereden was ik na een 6 uurtjes fietsen binnen. Had direct een goed gevoel bij het binnenkomen van de kleedkamer. Rustig mijn tijd genomen om me te verkleden van kop tot teen om samen met mijn persoonlijke begeleider de 30 km aan te vatten. Direct zonder problemen een mooi rustig tempo kunnen lopen tot aan de finish en na een 2u43 binnengekomen vol van emoties na zo’n zware editie die ik ook wel eigenlijk eens wou meemaken. Ik ben gelukkig gespaard gebleven van breuken en had ook veel geleerd uit mijn vroegere editie wat eten en drinken betreft. Constant eten en drinken bij zo’n kille temperatuur was het voornaamste om dit goed te kunnen eindigen. Lieven zal dit zeker kunnen beamen na zijn prachtige prestatie , eveneens een dikke proficiat Lieven 👍.

Ik dank vooral mijn uitstekende begeleiders : schoonbroer Jan en zoon Ruben en supporters die me doorheen die dag loodsten. Jan had zelfs warme chocolademelk voorzien tijdens het fietsen , man dat was net als een goed trappistje die over mijn tong vloeide 😉.

Na een positieve terugblik voorlopig toch het besluit genomen dat dit wel mijn laatste editie was aan De Hel. Ja , ieder kan wel inschatten wat de voorbereiding vergt om zoiets zonder kleerscheuren af te werken en we worden er ook niet jonger op he 😓.

Ook een dikke dikke proficiat aan de organisatie…ook vooral veel respect aan al die vrijwilligers , commentator die de winnaar en de rode lantaarn met dezelfde euforie over de streep riep,…chapeau !!!

Alvast een goede overgang gewenst met vooral een positief jaar 2019 .

Antoon.