3Kant toont zich op Mr.T Triatlon

Op zondag 18 augustus was het weer zover: de jaarlijkse triatlonhoogmis in Gent. De Mr.T Triatlon bestaat uit 750m zwemmen in de Blaarmeersen, 20km fietsen rond de Watersportbaan en een afsluitende 5km lopen. Voor 3Kant is het een belangrijke afspraak,  want wij trainen in de setting van deze wedstrijden en heel wat atleten willen zich tonen. Elf atleten namen deel en finishten comfortabel,  ons topteam won bij de trio’s!

Om 11u30 was het tijd voor onze eerste 3kanter en enige deelneemster in de dameswedstrijd (met 214 vrouwen aan de start!) : Katrijn. Zoals altijd zwom ze vlot naar voren en kwam als 6e uit het water. Na een goede fietsbeurt kon onze roze Giraf zelfs als 5e T2 verlaten om aan haar loopnummer te beginnen. Helaas hielden steken haar wat tegen, maar na 1u17′ kon ze toch mooi als 12e over de meet komen.

Daarna was het de beurt aan de heren. Simon, Tomas, Ronny, Kobe, Kim, Jonathan en Pieter-Jan waren klaar om erin te vliegen! Zoals steeds veranderde de Blaarmeersen in een wasmachine onder al dat zwemgeweld. De één kwam al wat bonter uit het water geklauterd als de ander, maar alle 7 hadden ze het zwemnummer overleefd en Kobe kon als eerste 3kanter de fietsrondjes rond de Watersportbaan aanvatten. Aangezien draften is toegelaten, is het belangrijk om tijdens het fietsnummer een goede groep te vinden. Doordat er vier rondjes moeten worden afgelegd, vond iedereen uiteindelijk wel een goed groepje zodat de benen warmgedraaid aan de afsluitende 5 km lopen konden beginnen. Intussen waren Tomas en Simon opgeklauterd naar plaats één en twee in de 3kant-ranking op enkele seconden van elkaar en konden ze onderling uitvechten wie er met de hoogste eer ging lopen. Ze konden nog behoorlijk wat volk remonteren, maar uiteindelijk trok Tomas aan het langste eind. Ook onze andere atleten konden dit onderdeel zonder problemen afronden en konden terugblikken op een geslaagde wedstrijd!

Als laatste was het topteam van 3kant aan de beurt in de aflossing. De ambities voor podium waren aanwezig, maar de tegenstand was niet van de poes! Om 16u30 dook Gertjan het water in. Zijn swimrun van daags voordien met Jeroen zorgde ervoor dat hij niet helemaal fris aan de start verscheen, maar hij deed zijn uiterste best om de schade te beperken en Jari met zo min mogelijk achterstand aan het fietsonderdeel te laten beginnen. Hij kwam als 12e uit het water en zodra hij de chip had doorgegeven veranderde de Watersportbaan even in Kleine Brogel toen de F-16 van 3kant opsteeg. Jari bezorgde de tegenstand geen gewone verkoudheid, maar een terminale longonsteking toen hij tegen 48 km/u 1’20” sneller reed als de drie teams die voorop lagen in de race. Pieter moest dus de leiderspositie verdedigen en deed dit met verve! Zijn Garmin gaf aan dat hij verschillende records had gelopen en zijn maximale hartslag wees erop dat ook Pieter moe kan worden.Zo sloot 3kant een mooie triatlondag af met winst in de aflossingstriatlon!

Vnlr: Simon, Tomas, Jonathan, Pieterjan, Ronny
Het 3Kant Topteam won de triotriatlon. Vlnr: Pieter Sacré (lopen), Jari Heyse (fietsen), Gertjan Winten (zwemmen)