BK Swimrun in Robertville

Het begon met een swimruntraining begin juli. Voor veel 3kanters was het de eerste ervaring met de swimrunsport, maar iedereen was meteen laaiend enthousiast en er werden volop teams samengesteld. De inschrijvingen voor Robertville liepen vlot binnen! Al snel werd er besloten er teamweekend van te maken dat we coronagewijs inrichtten op een camping vlakbij. Dank aan Davy voor de organisatie!

Zaterdag 29 augustus was het dan zo ver! Na een kleine 2 maanden waarbij er regelmatig specifiek getraind werd op de wissels, materiaal werd uitgetest en de teamgenoten zich op elkaar konden afstemmen stonden 5 3Kant-teams aan de start in Robertville, verdeeld over de verschillende afstanden. Normaal was er nog een 6e team, maar ons koningskoppel werd geboycot door de coronamaatregelen waardoor de hereniging van Gertjan en Bas (Team Allo Concurrentie) uitgesteld moest worden. Gertjan vervoegde Bart daarom solo op de 18km.

Lucia voor de start.

Na een frisse nacht vertrokken de mannen en vrouwen van de lange afstand (28k lopen en 5k zwemmen) om 10u met de bus naar de startplaats aan het meer van Bütgenbach. De andere teamleden gingen met de auto om onze ‘echten’ een hart onder de riem te steken aan de start. De briefing was niet heel erg duidelijk net zomin als de start, maar iedereen had er heel veel goesting in en eenmaal vertrokken zat iedereen meteen in een goeie flow mede dankzij de ‘Stuumbuten’ van Koen! Het eerste deel speelde zich af rond het meer van Bütgenbach waarna via een mooie trail de verbinding werd gemaakt naar de omgeving van Robertville en werd aangesloten op het parcours van de kortere afstanden.

Arne en Jeroen voor de start

In tussentijd waren Katelijne en Davy nog druk op zoek naar hun sherpa (Team ‘Wij zoeken nog een sherpa’ ;-)), maar rond 12u45 moesten ze na een grondige inspectie van de tegenstand toch met hun twee op pad voor hun debuut op de korte afstand (7k lopen en 1k zwemmen). Wat verderop in de rij, er werd gebruik gemaakt van een rolling start, wachtten Jozefien en Pieter-Jan (Team Goe Geprobeerd) vol spanning voordat hun eerste swimrunavontuur kon beginnen. Gertjan en Bart zijn al meer gerodeerd en stonden rustig hun beurt af te wachten.

Jozefien en Pieterjan maakten een straf debuut op de middenafstand.

Snelle starters, trage starters, synchroonzwemmers en zotten met een boei op hun rug, je zag het allemaal op het parcours! Het was voor iedereen moeilijk om in de wedstrijd uit te maken waar ze zich precies bevonden in de wedstrijd, maar elke 3kanter was goed voorbereid en kon zijn of haar race perfect indelen. Onderweg kwamen ongeveer iedereen, iedereen wel een keertje tegen en dat ging dan ook steeds gepaard met de nodige aanmoedingen! De één al wat luider als de ander afhankelijk van de hoeveelheid lucht die ze nog op overschot hadden.

Na 1u13’ onderweg te zijn kwam ons eerste team over de finish. Na vrij ver van achter te zijn gestart, hadden ze zowat iedereen opgerold en kwamen ze over de streep als 4e overall en 1e mixed team. Van een debuut gesproken

3Kant Topteamke

Vervolgens passeerden ook de andere teams een eerste keer aan de finish en in al hun enthousiasme vergaten sommigen iets mee te graaien van de bevoorrading. Trouwe supporter Nancy stond volop foto’s te trekken en zag dat het goed was. Een dikke merci voor haar enthousiasme en talrijke foto’s en filmpjes! De volgende finisher was Gertjan die de tegenstand bijna op een kwartier zette. De ambitie voor de Belgische titel op de lange afstand bleek niet ongegrond! Daarna was het de beurt aan Jeroen en Arne (Team Kom Mor Ip) die ondanks een gezellig onderonsje met de plaatselijke vissers onderweg toch beslag konden leggen op een 5e plaats in het Belgisch Kampioenschap. Sterk werk van die mannen! Volgende aan de streep waren Heidi en Lucía (Team 3Kant Ladies). Ze bleken gemaakt voor dit werk en kaapten de tweede plaats weg bij de dames op het BK lange afstand! Zij komen zeker terug voor dat hoogste schavotje al neemt Heidi volgende keer toch een persoonlijke masseur mee. Toen was het tijd voor ons olijke duo : Bompa Buffalo (Steven) en Corecoach Koen (Team Jonge Veulens)! Tactische plannetjes werden op voorhand gesmeed en onderweg tot in de perfectie uitgevoerd! Zelfs ‘Urko de Viking’ was niet opgewassen tegen hun swimrungeweld. Ze kwamen galopperend als jonge veulens over de finish en behaalden zo een fantastische 17e plek! Niet lang daarna kwam onze tweede einzelganger over de meet. Bart haspelde de wedstrijd over 18k zoals altijd af op zijn eigen tempo en kon tevreden terugblikken op een mooie wedstrijd met een 28e plaats. En last but certainly not least was het iets later tijd voor ons derde team debutanten. Pieter-Jan en Jozefien hadden het meer dan ‘Goe geprobeerd’. Het was wel een beetje afzien hier en daar maar als 6e mixed team bevestigden ze dat hun goede vorm en compatibiliteit. Wie weet wat de toekomst nog brengt?

3 keer podium in de Swimrun.
Gertjan, met de Bassnor, wint de 18km.

Na een laat, maar lekker en gezellig avondmaal kropen we die avond allemaal moe en zeer voldaan in onze tenten.

Zilver voor Heidi en Lucia op het BK bij de damesteams.

Iedereen was dik in orde, de teamsfeer was top en er werden al volop plannen gesmeed voor volgende swimruns. Iedereen opgelet, 3kant Triatlon Team gaat swimrun in België op de kaart zetten!