Jonas De Maet was beste 3Kanter in Watermolentriatlon

Jonas De Maet, ‘Big Jon’ voor de vrienden, stond voor de eerste keer aan de start van de 37e triatlon in Hamme. Deze editie kende wel wat hordes. De eerste was het bedenken van een coronaproof wedstrijdmodel (dubbele wisselzones, starten in waves, enz). Nadien moest er o.w.v. de slechte waterkwaliteit noodgedwongen overgeschakeld worden van een triatlon naar een duatlon. Dikke pluim voor de organisatie die meermaals moest schakelen! 

Jonas De Maet. Gelukkig zie je zijn ogen niet, anders was je helemaal verkocht.

“Het was een heel zonnige en warme dag voor mijn eerste keer Hamme.  Mijn eerste wedstrijd terug sinds lang. Mijn eerste keer een duatlon. Als zwemmer nota bene!  Concreet werd het zwemonderdeel vervangen door een loopronde (3km), gevolgd door het fietsonderdeel (3 rondes, totaal 42km) met als afsluiter nog een looponderdeel (3 rondes, 9km). Zweten geblazen, maar het was plezant om terug die wedstrijdvoorbereiding en -beleving te mogen meemaken. “

“Gelukkig was ik al verzekerd van de titel beste 3kanter van Hamme aangezien de ploegmaats andere wedstrijden hadden uitgekozen! Dankzij de goede coaching van 3kant mag ik met enige trots zeggen dat ik bijna de snelste wissel had van iedereen. Ik stel mijn tips gratis te beschikking van ploegmaats (zoals Debbie Sanders, zie verslag Kortrijk), voor niet-3kanters vraag ik een kleine onkostenvergoeding.” 

“Met een 41e plek bij de heren kan ik terugkijken op een geslaagde dag. Met de werkpunten in het achterhoofd kunnen we terug toeleven naar de volgende wedstrijd. Ik kan deze wedstrijd alleen maar aanbevelen. Ik kom er zeker nog eens terug, als is het maar om eens van de Durme te proeven.”