EMILE ROELS EN TOMAS POT PAKKEN DE EERSTE PLAATS – DUO

DUATHLON TONGERLO

De wedstrijd begon met een looponderdeel van 3km waarin Tomas Pot vrijwel direct de leiding nam samen met Siebe Philips van het DOMO-SCOTT team.

9 minuten en 41 seconden later liepen beide atleten de wisselzone binnen. Emile Roels nam de timingchip over van Tomas en ging in de eerste van drie ronden de samenwerking aan met Siebe. Na ronde 1 voelde Emile dat er meer in zat en ging solo.

In de laatste ronde kwam een groep van 5 duatleten opnieuw aansluiten waardoor er na 21km en een fietstijd van 30 minuten en 19 seconden gewisseld kon worden met een groepje van 6. Tomas nam de timingchip over en liep als tweede de wisselzone uit. Lang duurde het niet vooraleer hij opnieuw aan de kop van de wedstrijd liep. 3km later en met een minuut voorsprong op de tweede mochten Tomas en Emile de handen in de lucht steken!

Voor Emile natuurlijk een opsteker om bij zijn eerste wedstrijd voor 3Kant het podium te kunnen bestijgen. Tomas ziet zijn trainingsinzet aan het einde van het seizoen duidelijk ook beloond na een lange periode van blessureleed en brute pech.
Forza 3Kant!