Debbie’s duatlon in Ocquier

Het is nog heel vroeg zondagochtend als ik naar Ocquier rijd voor mijn laatste duatlon van het seizoen. Gezien toptalent Lotte Claes ook beslist heeft om mee te doen, weet ik dat winnen heel moeilijk wordt maar ik hoop wel mijn eerste plaats in het klassement in de Lotto Duatlon Series te verdedigen. Met het betere rekenwerk wist ik dat Lotte voor me mocht eindigen, maar niemand mocht tussen ons zitten. En gezien dit ook het Waalse kampioenschap was, kwamen er toch enkele goeie Franstalige duatletes aan de start.
Ondanks dat het al het 4de weekend op rij is dat er een wedstrijd op het programma staat, is de vorm goed en gaan mijn looptijden nog in stijgende lijn. Alleen heb ik een turbulente week achter de rug met mijn ma die net na de crossduatlon in Hofstade met serieuze breuken in het ziekenhuis is beland na aangereden te worden op het zebrapad. De chauffeur pleegde vluchtmisdrijf en is nog niet gevonden.

We zouden er een daguitstap van maken maar in de plaats daarvan zit ik alleen in de auto. Ik zie de thermometer dalen naar 0° en besef dan dat ik mijn handschoenen vergeten ben. Het zonnetje is er al bij aankomst, maar de verkenning van het fietsparcours verloopt nog altijd ijskoud. Het nevelachtige landschap is wel schitterend om door te fietsen. Ik geniet ervan om wat rond te kijken nu het nog kan.

De eerste run start meteen bergop maar we vliegen erop gelijk zotten. Lotte start iets rustiger maar steekt daarna iedereen vlot voorbij. Met alles behalve een comfortabel gevoel loop ik als 4de vrouw de wisselzone binnen, maar de verschillen zijn vrij klein en tijdens de eerste 500m op de fiets kan ik meteen mijn twee voorliggers voorbij vlammen. Dat is alvast goed voor de moraal. Doel is om genoeg tijd te winnen zodat ik overschot heb voor de laatste run. Het fietsparcours is kort maar pittig, met enkele steilere klimmetjes tot 10%, bochten en slechter asfalt. Twijfelen tussen de koersfiets en de TT, maar het is de eerste geworden. Bij de laatste run voelt het lijf leeg aan maar op karakter lukt het om mijn 2de plaats veilig te stellen en kan ik de eindoverwinning in de Lotto Duatlon Series binnenhalen…met één puntje verschil.

Run 1: 4,6km @ 3:55 per km
Bike: 22,1km @ 30,2km/u en 454hm (228np)
Run 2: 6,1km @ 4:15 per km
Totaaltijd: 1:30:51