Safety shot van Nicky op de Muur

Na 2 jaar kommer en kwel door Covid19 gaat de Challenge Geraardsbergen eindelijk door! Sinds 2020 was hij namelijk uitgesteld door de gekende omstandigheden..
Langs de éne kant keek ik er heel hard naar uit om nog eens een halve triatlon te doen, maar langs de andere kant was het met een bang hartje door mijn slordige voorbereiding wegens tijdsgebrek. Nog geen meter in de Vlaamse Ardennen gereden… Dus niets van hoogtemeters getraind!
Dan maar vertrouwen op mijn sterke basis die ik al jaren onderhoud. Het zwemmen zou ook een avontuur worden als je slechts 2 zwemsessies achter de rug hebt in “Vosselare Put”.

Het belooft een heel mooie “sportdag” te worden, een zomerse zondag met een briesje uit het noordoosten. Samen met mijn ouders nog een koffietje op terras in “De Gavers”, en omstreeks 10u30 begeven we ons naar de start.
Door te weinig seingevers langs het fietsparcours was er een half uur vertraging…. Was me dat warm om te staan wachten met dat wetsuit aan! Het zweet drupte me al af voor ik moest beginnen! Nog nooit zag ik er zo naar uit om in dat water te duiken!
1,9km zwemmen, door mijn beperkte voorbereiding rekende ik op zo’n 45min zwemmen. Het ging onverwacht vlotter dan ik dacht, geen enkel probleem tijdens die beproeving! Ik kom uit het water na 37min! Veel beter dan verwacht! Super! Ben content!

Na een “no stress” wissel begin ik aan de fietsrit van 90km met 2x De Muur, 2x Congoberg en gene meter vlak. Ik beslis om heel gedoseerd te rijden met mijn hartslagen perfect binnen mijn veilige zone. Mijn vochtgehalte goed op peil houden met de nodige suikers en zouten is van levensbelang om hopelijk zonder krampen de halve marathon te kunnen aanvangen! Ik rijd het parcours vlot door, de beklimmingen verteer ik heel goed! Eigenlijk heel tevreden met mijn huidige conditie. Ik geniet van de ambiance en aanmoedigingen van de vele toeschouwers. Wat is het toch zalig om zo een wedstrijd (evenement) te kunnen bijwonen : een fantastische sport waar iedereen respect heeft voor elkaars prestatie! Top!

Ik rij nog een mooi gemiddelde van 33km/u! Alweer overtref ik mijn eigen. Altijd een super gevoel op dat fietske! Na 2u45 kom ik aan de wissel om mijn loopschoenen aan te trekken voor de afsluitende halve marathon!
Eerst een aanloopstrook van 9km naar de markt van Geraardsbergen waar de finish gelegen is, dan nog 2 zware, plaatselijke ronden met een paar pittige klimmetjes ertussen. Lap, daar had ik geen rekening mee gehouden! Ik probeer mijn tempo van 4min45sec/km aan te houden wetende dat ik dit moet aankunnen. De sfeer zit super langs het parcours, vooral in de passage langs de Markt is de ambiance top! Bij elke bevoorrading de tijd genomen om te verfrissen… Alles op schema!
Ondertussen Debbie nog een paar kilometer gehaast, die won in haar categorie! Super gedaan! Wat een Teamspirit! Forza 3KANT!!

Ik loop de finish over in 5u13min. Kan beter, maar ben super tevreden over mijn prestatie! Thanks voor de vele aanmoedigingen, beste mensen! Ik heb alweer met volle teugen mogen genieten van deze geweldige sport : dat maakt een mens gelukkig! Op naar de volgende!

Filip – Nicky – Jef -Fei