3kant neemt de scalp van de Alp

Op zondag begonnen we met de parcoursverkenningen. Steven en Nancy reden het tweeluik Col d’Ornon en Alpe d’Huez op. Heidi, Koen en Emile reden het parcours van de large-triatlon. Het was enorm warm, onze fietscomputertjes gaven temperaturen ver boven de 38 graden aan. Een welgekomen pauze voor een ijsje en een kopje-onder in een fontein waren ons deel.

Maandag means werkdag, dus gingen Koen en Emile erop uit voor een korte maar stevige bricksession om de beentjes op spanning te brengen voor de aankomende wedstrijden.

Op dinsdag was het dan zover: de eerste wedstrijd van de week: 6,5 km lopen aan de voet van de Alpe d’Huez, vervolgens 15 km, 1170 hoogtemeters en 21 haarspeldbochten te overleven om tot slot te kunnen eindigen met 5,5 km (hard)lopen richting de finish. Dat 3Kant sterke duatleten heeft werd bevestigd door de verzameling top 10 plaatsen per leeftijdscategorie (Nancy 4e, Pascal 8e en Emile 7e) en een overwinning voor Steven – Stevie – Dekeyser!

Triatleten en duatleten werden herenigd op woensdag voor een herstel- en losrijd-rit, want op donderdag waren Heidi en Koen aan de beurt. In de namiddag was het aan de jongste 3Kant’ers. Fabian en Pauline zetten in dit wondermooi landschap hun eerste zwem-fiets-loop stapjes in de triatlonwereld! Wie weet het begin van een lange triatloncarrière…

Om 9u30 werd de triatlon op gang geschoten met een massastart voor de dames. Een kwartier later toverden 1300 mannen het Lac du Verney om tot een bruisende massa. 2200m zwemmen, 118km fietsen met de beklimming van Col de la Morte, Col d’Ornon en de afsluitende klim naar Alpe d’Huez op het menu. Op die laatstgenoemde stonden nog 3 rondjes van 7km op een hoogte van 1850m op hen te wachten.  Heidi denderde in haar gekende stijl als een stoomtrein naar Alpe d’Huez en ging op dit elan door voor haar afsluitende halve marathon. Het verwonderde ons dan ook niets dat ze de eerste plaats in haar leeftijdscategorie wegkaapte. Koen pakte het aanvankelijk iets rustiger aan en liet zich dan toch eens gaan op de beklimming naar Alpe d’Huez.

Steven kreeg maar niet genoeg van klim buiten categorie en bedwong de Alpe d’Huez voor een tweede keer tijdens de medium triatlon. We kunnen concluderen dat Steven zelf ook als buiten categorie mag gecatalogeerd worden… Hij klom sneller dan tijdens de duatlon en had zelf tijd om moppen te tappen en vrienden te worden met een Braziliaan, op overschot dus!

Als dessertje van deze mooie reis namen we afscheid van elkaar op de Col de Sarenne, wat ons betreft de mooiste klim van de regio. We komen volgend jaar (met meer 3Kant-ers?) zeker terug, c’était magnifique!